PODHALAŃSKI SERWIS INFORMACYJNY Podhalański Serwis Informacyjny WATRA

Rabka-Zdrój

Wiadomości

Walne Zebranie Członków Stowarzyszenia Rabczański Uniwersytet Trzeciego Wieku

Czwartek, 6 grudnia 2012 r.
Autor: Anna Wzorek

fot. Jan Ciepliński4 grudnia odbyło się walne zebranie członków Rabczańskiego Uniwersytetu Trzeciego Wieku.

Porządek zebrania :
1.Otwarcie zebrania przez Członka Seniora, wybór prezydium zebrania
2. Sprawozdanie z najwazniejszych kierunków działania Zarządu w latach 2009-2012
3. Informacja o stanie finansów w roku 2012 i prognoza na rok 2013
4. Główne zamierzenia i formy ich realizacji w roku 2012-2013
5. Sprawozdanie Komisji Rewizyjnej Stowarzyszenia
6. Uchwały Walnego Zebrania
7. Dyskusja
8. Sprawy bieżące i wolne wnioski

Członkowie Zarządu przekazali zebranym informacje nt. działania RUTW  w latach 2009-2012 oraz przedstawili zamierzenia na rok 2012/2013.
Rabczański Uniwersytet Trzeciego Wieku poprzez udział w konkursach na realizację zadań publicznych, uzyskał na swoją działalność spore dofinansowanie, dzięki któremu uniwersytet przedstawia swoim członkom szeroką ofertę. Oprócz wykładów, członkowie mogą korzystać z licznych zajęć w sekcjach. Działają: -sekcja literacka (warsztaty literackie i dziennikarskie, spotkania autorskie, redagowanie Biuletynu „Seniorzy Razem”, współpraca z lokalnymi mediami)
-sekcja sportowa (aerobic w wodzie, nauka pływania, gimnastyka, zajęcia taneczne, warsztaty relaksacyjne, nordic-walking, wycieczki krajoznawcze)
-sekcja brydżowa
-sekcja plastyczna
-Kameralny Chór Cantabile
-sekcja nauki (lektoraty j. angielskiego i niemieckiego, kurs komputerowy, wycieczki kulturoznawcze, wyjazdy do kina i do teatru)
Zgromadzeni członkowie RUTW udzielili absolutorium dla Zarządu za okres pracy w latach 2009-2012.

Zobacz w naszym sklepie:
  • Naszyjnik "Turkoza"Naszyjnik "Turkoza"Naszyjnik "Turkoza" Obwód 47 cm. Materiały: Turkus (duże owale i kule), Stare szkło weneckie, Piryt, Hematyt, Srebro. Biżuteria zaprojektowana i wykonana przez...
    175 zł
  • Opera góralska „Naski Świat”Opera góralska „Naski Świat”Opera góralska „Naski Świat” wg libretta Franciszka Łojasa Kośli doczekała się swojej wersji filmowej (1 godz. 33 min.). Produkcja trwała prawie rok. Na...
    35 zł
  • Aniołek średni IIAniołek średni IIAniołek wykonany z drewna, ręcznie malowany. Zapakowany w celofan z ozdobnym sznureczkiem. Wymiary: Szerokość 6,5 cm. Wysokość 9 cm. Ozdoba np. choinkowa.
    10 zł

Galerie zdjęć: