PODHALAŃSKI SERWIS INFORMACYJNY Podhalański Serwis Informacyjny WATRA

Zakopane

Zaproszenia

Kulinarne konfrontacje szwajcarsko-włoskie

Piątek, 14 grudnia 2012 r.
Autor: AKS

Kulinarne konfrontacje szwajcarsko-włoskieRestauracja „mała Szwajcaria” zaprasza na Kulinarne konfrontacje szwajcarsko-włoskie. Będzie to live cooking z udziałem profesjonalnych kucharzy. Dania szwajcarskie przygotuje Mariusz Hryc z restauracji „mała Szwajcaria” - włoskie Salvatore Lucchino z Baity.


Zapraszamy na degustację potraw kuchni szwajcarskiej i włoskiej, która odbędzie się 14 grudnia od godziny 17:00 do 20:00.
To doskonała okazja do nauki, podglądania i próby odkrycia sekretów kuchni - jak szybko, smacznie, na oczach gości przygotować smakowite dania.

Spotkanie prowadzi Ewa Czamańska.

Dodatkową atrakcją wieczoru będzie oprawa muzyczna w wykonaniu duetu akordeonowego w składzie: Janusz Polak i Maciej Haładyna - uczniów Państwowej Szkoły Muzycznej im. Mieczysława Karłowicza w Zakopanem.

Serdecznie zapraszają szefowie kuchni włoskiej i szwajcarskiej!


KULINARNE KONFRONTACJE SZWAJCARSKO - WŁOSKIE

W restauracji „mała Szwajcaria” W Zakopanem, ul Zamoyskiego11

14 grudnia 2012 roku od 17:00 do 20:00

Bedzie to LIVE COOKING z udziałem dwóch kucharzy. Przygotowane i prezentowane dania podawane będą bezpośrednio z rąk wyśmienitych kucharzy. Dania włoskie przygotuje dla Państwa Salvatore Lucchino z Baity.

Menu “małej Szwajcarii” przedstawia się następująco:

Zuercher Geschnetzeltes

jest to najbardziej popularne danie z cielęciny w Szwajcarii

Raclette Drwala

jedno z podstawowych raclette - ser roztopiony podawany na chlebie lub

ziemniakach

Fondue z Neunberga

jest to fondue z chlebem

Fondue czekoladowe z różnymi owocami

Menu Baity przedstawia się następująco:

PRZYSTAWKI – 25 pln

Carpaccio wołowe

(wołowina marynowana w świeżych ziołach) z płatkami parmezanu, rucolą, polane

octem balsamicznym, oliwą extra vergine i posypane świeżo zmielonym czarnym

pieprzem

Carpaccio caldo – carpaccio wołowe podawane na ciepło

MAKARONY – 20 pln

Spaghetti Aglio & Olio

(czosnek, oliwa, pikantne papryczki, bułka tarta, anchois) posypane swieżo

startym parmezanem

Spaghetti alla nanduja

(czosnek, oliwa extra vergine, nanduja – tradycyjna, kalabryjska pasta z

wieprzowiny i pikantnej papryczki) posypane świeżo startym parmezanem

Spaghetti con pomodori secchi

z suszonymi pomidorami posypane swieżo startym pecorino

Fusilli ze szpinakiem,

z papryką pikantną i wędzonym boczkiem posypane świeżo startym parmezanem

DESERY – 15 pln

Pomarańcza z patelni

(pomarańcza z sosem karmelowym i pistacjami)

Smacznego !

Zobacz w naszym sklepie:
  • Torebka filcowa IXTorebka filcowa IXTorebka filcowa z haftowanym ludowym motywem (haft maszynowy). Zamykana na zamek błyskawiczny. Środek z czerwonej podszewki, z kieszenią boczną i smyczą. Szerokość ok...
    160 zł
  • Słownik biograficzny "Podhalanie" tom ISłownik biograficzny "Podhalanie" tom ILudzie kultury i sportu, dziennikarze, duchowni i samorządowcy - kilkaset osób znalazło się w tomie I Słownika biograficznego "Podhalanie". Słownik biograficzny...
    70 zł
  • Wisiorek "Ogródek 4"Wisiorek "Ogródek 4"Wisiorek, z sukna, tkaniny i cekin. Średnica zawieszki 6,5 cm. Obw. 70 cm.
    30 zł

Powered by WEBIMPRESS
Podhalański Serwis Informacyjny "Watra" czeka na informacje od Internautów. Mogą to być teksty, reportaże, czy foto-relacje.
Czekamy również na zaproszenia dotyczące zbliżających się wydarzeń społecznych, kulturalnych, politycznych.
Jeżeli tylko dysponować będziemy czasem wyślemy tam naszego reportera.

Kontakt: kontakt@watra.pl, tel. (+48) 606 151 137

Powielanie, kopiowanie oraz rozpowszechnianie w jakikolwiek sposób materiałów zawartych w Podhalańskim Serwisie Informacyjnym WATRA bez zgody właściciela jest zabronione.