PODHALAŃSKI SERWIS INFORMACYJNY Podhalański Serwis Informacyjny WATRA

Zakopane

Zaproszenia

Kulinarne konfrontacje szwajcarsko-włoskie

Piątek, 14 grudnia 2012 r.
Autor: AKS

Kulinarne konfrontacje szwajcarsko-włoskieRestauracja „mała Szwajcaria” zaprasza na Kulinarne konfrontacje szwajcarsko-włoskie. Będzie to live cooking z udziałem profesjonalnych kucharzy. Dania szwajcarskie przygotuje Mariusz Hryc z restauracji „mała Szwajcaria” - włoskie Salvatore Lucchino z Baity.


Zapraszamy na degustację potraw kuchni szwajcarskiej i włoskiej, która odbędzie się 14 grudnia od godziny 17:00 do 20:00.
To doskonała okazja do nauki, podglądania i próby odkrycia sekretów kuchni - jak szybko, smacznie, na oczach gości przygotować smakowite dania.

Spotkanie prowadzi Ewa Czamańska.

Dodatkową atrakcją wieczoru będzie oprawa muzyczna w wykonaniu duetu akordeonowego w składzie: Janusz Polak i Maciej Haładyna - uczniów Państwowej Szkoły Muzycznej im. Mieczysława Karłowicza w Zakopanem.

Serdecznie zapraszają szefowie kuchni włoskiej i szwajcarskiej!


KULINARNE KONFRONTACJE SZWAJCARSKO - WŁOSKIE

W restauracji „mała Szwajcaria” W Zakopanem, ul Zamoyskiego11

14 grudnia 2012 roku od 17:00 do 20:00

Bedzie to LIVE COOKING z udziałem dwóch kucharzy. Przygotowane i prezentowane dania podawane będą bezpośrednio z rąk wyśmienitych kucharzy. Dania włoskie przygotuje dla Państwa Salvatore Lucchino z Baity.

Menu “małej Szwajcarii” przedstawia się następująco:

Zuercher Geschnetzeltes

jest to najbardziej popularne danie z cielęciny w Szwajcarii

Raclette Drwala

jedno z podstawowych raclette - ser roztopiony podawany na chlebie lub

ziemniakach

Fondue z Neunberga

jest to fondue z chlebem

Fondue czekoladowe z różnymi owocami

Menu Baity przedstawia się następująco:

PRZYSTAWKI – 25 pln

Carpaccio wołowe

(wołowina marynowana w świeżych ziołach) z płatkami parmezanu, rucolą, polane

octem balsamicznym, oliwą extra vergine i posypane świeżo zmielonym czarnym

pieprzem

Carpaccio caldo – carpaccio wołowe podawane na ciepło

MAKARONY – 20 pln

Spaghetti Aglio & Olio

(czosnek, oliwa, pikantne papryczki, bułka tarta, anchois) posypane swieżo

startym parmezanem

Spaghetti alla nanduja

(czosnek, oliwa extra vergine, nanduja – tradycyjna, kalabryjska pasta z

wieprzowiny i pikantnej papryczki) posypane świeżo startym parmezanem

Spaghetti con pomodori secchi

z suszonymi pomidorami posypane swieżo startym pecorino

Fusilli ze szpinakiem,

z papryką pikantną i wędzonym boczkiem posypane świeżo startym parmezanem

DESERY – 15 pln

Pomarańcza z patelni

(pomarańcza z sosem karmelowym i pistacjami)

Smacznego !

Zobacz w naszym sklepie:
  • Okładka na zeszyt IVOkładka na zeszyt IVLudowe okładka na zeszyt (A5) z czarnego filcu zapinana na guzik, kolorowy haft maszynowy. W komplecie zeszyt w kratkę 96 stron. Wymiary: szerokość 15 cm, długość 23 cm.
    30 zł
  • Wisiorek "Trójeczka​"Wisiorek "Trójeczka​"Wisiorek z trzema koralikami w groszki. Obwód 76 cm.
    50 zł
  • Komplet "Droga Mleczna"Komplet "Droga Mleczna"Elegancki komplet, naszyjnik z wisiorkiem, kolczyki oraz bransoletka. Nadaje się do na wieczór, do sukienki, do białej, czarnej bluzki. Może być kompletem ślubnym...
    260 zł

Powered by WEBIMPRESS
Podhalański Serwis Informacyjny "Watra" czeka na informacje od Internautów. Mogą to być teksty, reportaże, czy foto-relacje.
Czekamy również na zaproszenia dotyczące zbliżających się wydarzeń społecznych, kulturalnych, politycznych.
Jeżeli tylko dysponować będziemy czasem wyślemy tam naszego reportera.

Kontakt: kontakt@watra.pl, tel. (+48) 606 151 137

Powielanie, kopiowanie oraz rozpowszechnianie w jakikolwiek sposób materiałów zawartych w Podhalańskim Serwisie Informacyjnym WATRA bez zgody właściciela jest zabronione.