Bukowina Tatrzańska
Zaproszenia
Kulinarny Festiwal Współczesnej Góralszczyzny
Autor: Marta Ulman
BUKOVINA Terma Hotel SPA organizuje cykl pokazów i warsztatów dla miłośników gotowania, pragnących poznać kulinarne techniki uczestników programu „Top Chef”. Utalentowani goście dadzą popis swoich umiejętności u boku Sylwestra Lisa, szefa kuchni ekskluzywnego kompleksu i jednocześnie jednego z finalistów programu. Spotkania zostały zaplanowane na cały okres ferii zimowych, czyli w styczniu i lutym. Pierwszy pokaz i warsztat odbędą się w dniach 17 – 18 stycznia (piątek, sobota).
BUKOVINA Terma Hotel SPA organizuje cykl pokazów i warsztatów dla miłośników gotowania, pragnących poznać kulinarne techniki uczestników programu „Top Chef”. Utalentowani goście i przyjaciele dadzą popis swoich umiejętności u boku Sylwestra Lisa, Executive Chef Kuchni ekskluzywnego kompleksu i jednocześnie jednego z finalistów programu. Spotkania zostały zaplanowane na cały okres ferii zimowych, czyli w styczniu i lutym. Pierwszy pokaz i warsztat odbędą się w dniach 17 – 18 stycznia (piątek, sobota).
Z inicjatywy Sylwestra Lisa – Executive Chef Kuchni Bukovina Terma Hotel SPA – powstał wyjątkowy projekt „Kulinarny Festiwal Współczesnej Góralszczyzny z Szefami Kuchni Top Chef”. To święto gastronomii, którego głównym celem jest łączenie podhalańskich smaków z indywidualnym stylem każdego z zaproszonych kucharzy. Cykl wydarzeń otworzy spotkanie z Dariuszem Kuźniakiem – szefem kuchni wielu restauracji i miłośnikiem kuchni molekularnej. Już w piątek, wspólnie z Sylwestrem Lisem, Executive Chef Kuchni Bukovina Terma Hotel SPA, zaprezentuje on swoją kulinarną technikę i przygotuje swoje popisowe dania. Wstęp na pokaz jest otwarty dla wszystkich zainteresowanych. Z kolei następnego dnia podczas warsztatów będzie można zgłębić swoją wiedzę pod okiem obydwu szefów kuchni. Koszt uczestnictwa dla jednej osoby wynosi 120 zł.
Jednak to nie koniec atrakcji – kulinarne wydarzenia w ekskluzywnym kompleksie BUKOVINA Terma Hotel SPA wypełnią wszystkie weekendy stycznia i lutego. Wspólnie z Sylwestrem Lisem pokazy i warsztaty poprowadzą także jego przyjaciele, uczestnicy „Top Chef”: Marcin Piotrowski, Ewa Malika Juchnowicz, Robert Świątek, Piotr Ślusarz, Liliana Filipiak i Bartłomiej Krężel.
„Sztuka kulinarna jest dla nas bardzo ważna. Serwowane w naszej restauracji potrawy są zawsze najwyższej jakości, a w karcie można znaleźć oryginalne smaki, łączące podhalański regionalizm i najnowsze trendy kuchni fusion. Dlatego postanowiliśmy przygotować cykl spotkań z najlepszymi szefami kuchni w Polsce. Chcielibyśmy, aby nasz festiwal był inspiracją zarówno dla tych, którzy kochają gotować, jak również kuchennych sceptyków i zachęcił ich do tego, aby częściej sięgali po odważne rozwiązania" – mówi Sylwester Lis, Szef Kuchni BUKOVINA Terma Hotel SPA.
Program „Top Chef” jest jednym z najstarszych i najsłynniejszych kulinarnych show na świecie. To test podstawowych umiejętności do bycia szefem kuchni, a także sprawdzian wszechstronności i kreatywności uczestników. Wszystko weryfikowane jest za pomocą kulinarnych zadań. Każdy odcinek składa się z serii wymagających konkurencji.
Harmonogram kulinarnych pokazów i warsztatów z uczestnikami „Top Chef”:
• 17 – 18.01– Dariusz Kuźniak
• 24 – 25.01 – Marcin Piotrowski
• 31.01 – 01.02 – Ewa Malika Juchnowicz
• 07 – 08.02 – Robert Świątek
• 14 – 15.02 – Piotr Ślusarz
• 21 – 22.02 – Liliana Filipiak
• 28.02-01.03 – Bartłomiej Krężel
Liczba miejsc na warsztaty jest ograniczona, w celu rezerwacji prosimy o kontakt z recepcją Hotelu BUKOVINA pod numerem telefonu +18 20 25 400.
- Naszyjnik "Cukierkowy"Naszyjnik z kulek agaru oraz koralików szkła Weneckiego - vintage. Obwód 50 cm. 65 zł
- Wisiorek "Ogródek 3"Wisiorek, z sukna, filcu i cekin. Średnica zawieszki 6 cm. Obw. 70 cm. 30 zł
- Grafika Folk w ramce VGrafika Folk to autorska, oryginalna czarno-biała grafika w stylu ludowym. Autorski wzór zainspirowany polską sztuką ludową oraz motywami z regionu Podhala. Świetnie...55 zł