Nowy Targ
Wiadomości
Szczawnicka baranina smakowała najbardziej
Autor: Piotr Rayski-Pawlik
„Baran po szczawnicku” Agnieszki Niezgody zdobył Grand Prix i nagrodę dziennikarzy w nowotarskim półfinale X Małopolskiego Festiwalu Smaku zorganizowanym na Rynku. O nagrody w tym roku starali się gospodarze dwudziestu stoisk z produktami w czterech kategoriach. Oceniała publiczność, profesjonalne jury oraz dziennikarze.
Gościom Festiwalu Smaku, którzy oprócz stoisk i sceny mogli tego dnia za darmo zwiedzać Muzeum Podhalańskie i ekspozycję poświęconą św. Janowi Pawłowi II w ratuszu najbardziej smakowały: oscypek Wojciecha Komperdy z Czorsztyna w kategorii ekologicznych przysmaków, bryndza podhalańska Jana Wilczka z Leśnicy jako specjał tradycyjny, pieróg z nowotarskiej „Cafe Mariachi” Marcina Szatko wystawiony w kategorii smakołyków z legendą, natomiast w kategorii „jak u mamy” najbardziej publiczności do gustu przypadły dziadki z gęsim smalcem Zbigniewa Kapołki z Niedzicy.
- Bransoletka "Moon"
Bransoletka z hematytów, masy perłowej, muszli szarej, asymetryczna. Obw. 19 cm.
45 zł - Bańka choinkowa II
Bańka choinkowa (plastik) obleczona ręcznie wykonanym materiałem, ze wstążeczką i sznureczkiem. Obwód ok. 26 cm.
16 zł - Komplet "Droga Mleczna"
Elegancki komplet, naszyjnik z wisiorkiem, kolczyki oraz bransoletka. Nadaje się do na wieczór, do sukienki, do białej, czarnej bluzki. Może być kompletem ślubnym...
260 zł