Wiadomości
Trwają Europejskie Targi Produktów Regionalnych
Autor: Piotr Korczak
Za nami czwarty dzień Targów, który zdominowany został przez dwa ważne wydarzenia. Pierwszym z nich było spotkanie kowali dedykowane zmarłemu Jackowi Biernacikowi. Odwiedzający Dolną Rówień Krupową mieli okazję zobaczyć i kupić piękne wyroby kowalstwa artystycznego, a także spróbować własnych sił w wykuwaniu pamiątkowych podkówek. Głównym punktem dzisiejszego dnia, ale też całych Targów był konkurs na najlepszy produkt tegorocznej imprezy.
W kategorii produktów pochodzenia zwierzęcego zwyciężył kabanos wołowy firmy Gawor Wędliny, w kategorii napojów regionalnych najlepsza okazała się pokrzywa w soku jabłkowym z Tłoczni Napojów Pawłowski. W kategorii produktów pochodzenia roślinnego zwyciężył miód malinowy z Doliny Tatr, natomiast w kategorii produktu łączącego składniki zwierzęce i roślinne Gorczański Ser Dojrzewający „Stary Syr” z bacówki u Bucka.
- Naszyjnik "Kulki"
Naszyjnik z kulek turkusu /średnica 1 cm / oraz kulek agatu różowego /średnica 0,8 cm/. Obw. 46,5 cm
85 zł - Bransoletka "Mix 2"
Bransoletka "Mix 2" Obwód - 18,5 cm. Materiały: Agat, Koral, Szkło, Masa perłowa, Metal. Biżuteria zaprojektowana i wykonana przez Elżbietę Krzemińską-Owczarz.
60 zł - Bransoletka "Z pirytem"
Bransoletka z fasetowanym pirytem, z perełkami rzecznymi, oraz z oliwek hematytowych. Obw. 20,5 cm.
50 zł
- Trwają Europejskie Targi Produktów RegionalnychAutor zdjęć: Piotr Korczakobejrzyj galerię
Liczba zdjęć: 45