Zakopane
Rozmaitości
Degustacja sycylijskich potraw
Autor: Anna Karpiel-Semberecka
W Tatrzańskiej Agencji Rozwoju, Promocji i Kultury odbyła się promocja i degustacja kilkudziesięciu produktów regionalnych pochodzących z Sycylii. Włoskie smakołyki do Zakopanego przywieźli bracia Angelo i Calogero Brucculeri, właściciele Global Promotion – food in Sicily.
Działająca od dwudziestu lat firma rodziny Brucculeri jest największym producentem wina na Sycylii, a jego odbiorcami są m.in. Stany Zjednoczone. Jej właściciele od ponad roku realizują projekt związany z promocją swoich produktów na świecie. Podczas prezentacji goście mieli okazję skosztować suszonych pomidorów, różnych gatunków win, past oraz obejrzeć film ukazujący proces robienia wina od zbioru aż po butelkowanie. Spotkanie poprzedziło mające odbyć się w przyszłym roku w Zakopanem Europejskie Targi Produktu Regionalnego.
- Wisiorek "Ogródek 6"
Wisiorek z tkaniny, koralików metalowych. Obwód 52 cm. Wlk. Wisiorka 10/8 cm 35 zł - Bańka choinkowa III
Bańka choinkowa (plastik) obleczona ręcznie wykonanym materiałem, ze wstążeczką i sznureczkiem. Obwód ok. 26 cm. 16 zł - Okładka na zeszyt III
Ludowe okładka na zeszyt (A5) z jasno szarego filcu zapinana na guzik, kolorowy haft maszynowy. W komplecie zeszyt w kratkę 96 stron. Wymiary: szerokość 15 cm, długość...30 zł



