Zakopane
Rozmaitości
Degustacja sycylijskich potraw
Autor: Anna Karpiel-Semberecka
W Tatrzańskiej Agencji Rozwoju, Promocji i Kultury odbyła się promocja i degustacja kilkudziesięciu produktów regionalnych pochodzących z Sycylii. Włoskie smakołyki do Zakopanego przywieźli bracia Angelo i Calogero Brucculeri, właściciele Global Promotion – food in Sicily.
Działająca od dwudziestu lat firma rodziny Brucculeri jest największym producentem wina na Sycylii, a jego odbiorcami są m.in. Stany Zjednoczone. Jej właściciele od ponad roku realizują projekt związany z promocją swoich produktów na świecie. Podczas prezentacji goście mieli okazję skosztować suszonych pomidorów, różnych gatunków win, past oraz obejrzeć film ukazujący proces robienia wina od zbioru aż po butelkowanie. Spotkanie poprzedziło mające odbyć się w przyszłym roku w Zakopanem Europejskie Targi Produktu Regionalnego.
- Naszyjnik "Kropla miodu"
Naszyjnik z nieregularnych koralików - Koral, oraz kilku koralików z bursztynu. Jako przekładki małe rureczki - Koral. Obwód 50 cm.
85 zł - Naszyjnik "Turkoza"
Naszyjnik "Turkoza" Obwód 47 cm. Materiały: Turkus (duże owale i kule), Stare szkło weneckie, Piryt, Hematyt, Srebro. Biżuteria zaprojektowana i wykonana przez Elżbietę...
175 zł - Korale folkowe III
Korale folkowe wykonane z białego tybetu i zielonej włóczki. Zawiązywane. Długość całości 100 cm.
70 zł