Zakopane
Rozmaitości
Dzień Wagarowicza z Prywatnym Technikum Hotelarskim
Autor: AKS
Nauczyciele i Uczniowie Prywatnego Technikum Hotelarskiego w Zakopanem wiosnę przywitali na Harendzie. W licznych konkursach i zabawach udział wzięło około 200 osób, między innymi uczniowie Gimnazjum nr 1 w Zakopanem, Gimnazjum nr 3 na Olczy, Gimnazjum w Kościelisku, Nowym Bystrym, Zębie, Białym Dunajcu i Szkoły Podstawowej na Harendzie. Do wspólnej zabawy przyłączyli się również dorośli, którzy także postanowili skorzystać z pierwszych promieni wiosennego słońca.
- Wspólnie jeździliśmy na nartach, sankach, dętkach i workach z sianem. Jak co roku największe emocje wzbudził wyścig na człapochodach i bieg kelnerski z przeszkodami - relacjonują uczestnicy Dnia Wagarowicza.
Uczennice Technikum Dominika Lenard, Gabrysia Pietrzak i Asia Gałdyn kusiły wspaniałymi zapachami „z kuchni”. Na grillu przez cały dzień skwierczała kiełbasa zbójecka, boczek ze śliwką po staropolsku, ziemniaki pieczone z deepem (śmietanowym, ziołowym lub czosnkowym) i pieczonki „Rafaello”. Ogromnym powodzeniem cieszył się też swojaki (chleb ze swojskim smalcem) i placek gładczanowski. Dobry humor wszystkim dopisywał.
Uczniowie Prywatnego Technikum Hotelarskiego już dziś zapraszają do wspólnej zabawy w przyszłym roku.
- Aniołek duży III
Aniołek wykonany z drewna, ręcznie malowany. Zapakowany w celofan z ozdobnym sznureczkiem. Wymiary: Szerokość 7 cm. Wysokość 13,5 cm. Ozdoba np. choinkowa. 16 zł - Bańka choinkowa III
Bańka choinkowa (plastik) obleczona ręcznie wykonanym materiałem, ze wstążeczką i sznureczkiem. Obwód ok. 26 cm. 16 zł - Aniołek duży II
Aniołek wykonany z drewna, ręcznie malowany. Zapakowany w celofan z ozdobnym sznureczkiem. Wymiary: Szerokość 7 cm. Wysokość 13,5 cm. Ozdoba np. choinkowa. 16 zł
Dzień Wagarowicza z Prywatnym Technikum HotelarskimAutor zdjęć: Archiwum Organizatorówobejrzyj galerię
Liczba zdjęć: 5



