Zakopane
Rozmaitości
Tłusty Czwartek
Czwartek, 28 lutego 2019 r.
Autor: Piotr Korczak
Autor: Piotr Korczak
Dziś Tłusty Czwartek - w polskiej tradycji ostatni czwartek przez Wielki Postem, który rozpoczyna ostatni tydzień karnawału. Tego dnia największym przysmakiem są pączki i faworki, którymi można objadać się do woli. Jak wygląda proces produkcji popularnego przysmaku? Zapraszamy do obejrzenia galerii zdjęć z zakopiańskiej Cukierni Samanta.
Zobacz w naszym sklepie:
- Spinka góralska XIX
Metalowa spinka góralska w kolorze srebrnym z srebrną małą szarotką. Ręcznie wykonana. Szerokość 5 cm, długość (z przekolacem) 15 cm.
260 zł - Bańka choinkowa II
Bańka choinkowa (plastik) obleczona ręcznie wykonanym materiałem, ze wstążeczką i sznureczkiem. Obwód ok. 26 cm.
16 zł - Aniołek średni III
Aniołek wykonany z drewna, ręcznie malowany. Zapakowany w celofan z ozdobnym sznureczkiem. Wymiary: Szerokość 6,5 cm. Wysokość 9 cm. Ozdoba np. choinkowa.
13 zł
Galerie zdjęć:
- Tłusty czwartek na produkcji w Cukierni SamantaAutor zdjęć: Piotr Korczakobejrzyj galerię
Liczba zdjęć: 10