Zakopane
Rozmaitości
Tłusty Czwartek
Czwartek, 28 lutego 2019 r.
Autor: Piotr Korczak
Autor: Piotr Korczak
Dziś Tłusty Czwartek - w polskiej tradycji ostatni czwartek przez Wielki Postem, który rozpoczyna ostatni tydzień karnawału. Tego dnia największym przysmakiem są pączki i faworki, którymi można objadać się do woli. Jak wygląda proces produkcji popularnego przysmaku? Zapraszamy do obejrzenia galerii zdjęć z zakopiańskiej Cukierni Samanta.
Zobacz w naszym sklepie:
- Sakiewka IV
Sakiewka filcowa z haftowanym ludowym motywem. Zamykana na rzep. Szerokość ok. 9 cm Wysokość ok. 14 cm Długość ze sznurkiem ok. 49 cm Materiał: Filc Kolor: Kremowy 40 zł - Magnes Folk na lodówkę IV
Magnes Folk łączy ze sobą motywy polskiej sztuki ludowej z motywami z regionu Podhala. Świetnie nadaje się na lodówkę. Jest doskonałą pamiątką z Zakopanego. Może też być...7 zł - 100-lecie LO im. O. Balzera w Zakopanem
Dwupłytowy album DVD zawierający relacje wideo z obchodów 100-lecie Liceum Ogólnokształcącego im. O. Balzera w Zakopanem. Pierwsza płyta zawiera reportaż (30 min.) ze...35 zł
Galerie zdjęć:
Tłusty czwartek na produkcji w Cukierni SamantaAutor zdjęć: Piotr Korczakobejrzyj galerię
Liczba zdjęć: 10



